日本で買ってきたもの第二弾。
有次の和包丁!!
柳刃は持ってたけど、薄刃と出刃はぼろいのしか持ってなかったので
奮発して買っちゃいました。柳刃も貰い物のお古だったので
せっかくなので一緒に購入。
といってもそんなに高いのは買えないので
3本で5万くらいのを揃えてみました。
My second shopping in Japan, are Ari-tsugu Japanese Knives!
I've purchased 3 knives yanagi(sashimi knife), deba(carving knife) and usuba(veg knife).
I already had these 3 types of knives but wanted better ones.
So I made the most of this visit of Japan.
薄刃は前から持ってる兼本の両刃と比べて
怖いくらい切れます。
18センチのを買ったんだけどちょうどいいかな。
柳刃は1尺!
1 comment:
I don't know much about the Japanese kitchen knife but I don't know why your pics excited me...sometimes I really wanna cut a chunk of tuna for sushi, remembering my old days in the restaurant!
Post a Comment